Szülői szerdák a Nagykovácsi Kispatak Óvodában

20.000 Ft

Négy hangulatos délután. Sok humor, nevetés.  Érzelmi biztonság. Információk, amik tényleg működnek. És amiktől egyszeriben könnyed lesz a gyereknevelés. Küzdelmek helyett kapcsolódás, még a fegyelmezésben is. Mert a gyerek működik, te pedig elég vagy! Csatlakozz a Nagykovácsi Kispatak Óvoda Szülői szerdáihoz

Időpontok: november 6., december 4., január 15., február 12., minden alkalommal 16:30-18:00.

Az ár 20.000 Ft/4 alkalom/család, tehát ezért az árért jöhet a családból mindkét szülő, illetve jöhet nagyszülő is.

Napirend 1.

Szabad játék és flott indulás

A szabad játék:

  • fejlesztő a gyereknek
  • kényelmes a szülőknek
  • és a bónusz: flott lesz tőle az indulás is!

Könnyű mondani, de hogyan kell megcsinálni?

  • Hogyan biztosítsd a szabad játékot a gyereknek?
  • Mitől fog elmélyülten játszani?
  • És hogyan függ össze a szabad játék az indulással?

Mindent megtudsz az első Szülői szerdánkon!

 

 

Napirend 2.

Gördülékeny esték és reggelek

 Az este a nap legnehezebb része.

  • mindenki fáradt
  • sok a kötelező programpont
  • és kész kéne lenni legalább nagyjából időre

Bevált trükkök és tuti receptek. Hogy ne feszüljetek este, hanem úgy menjen minden, mint a karikacsapás!

Tudtad, hogy a reggel este kezdődik? Hard core tapasztalatok cseréje, hogy meghitt és könnyed legyen a reggeletek akkor is, ha indulni kell oviba, suliba, dolgozni! 

A határszabás művészete

Miért fontos egyáltalán, hogy hol a határ? Honnan látod a gyereken, ha túl szűkre szabtad vagy ha túlengedted a határokon? Tudtad, hogy rajtad múlik, hogy mi a „túl”? De honnan tudod akkor, hogy hol a pont jó? És hogyan szerezz érvényt a kijelölt határoknak? Mitől fog szót fogadni a gyerek?

 A határszabáshoz nincsenek szigorú szabályok – ez tényleg művészet. Mégis tanulható. 

Ne vergődj a túl szigorú és az engedékeny között. Találd meg önmagad! Legyél könnyed és szilárd, figyelmes és erős egyszerre. A harmadik Szülői szerdánkon azt is megmondom, hogy hogyan!

 

Általatok választott téma

Az utolsó Szülői szerdán arról lesz szó, ami nektek a legégetőbb.

Beszélhetünk például ezekről:

  • Neked már van digitális stratégiád? Információ és tapasztalatcsere korunk égető szülői kihívásáról.
  • Szégyen-reziliencia gyorstalpaló – mert a szülőség szégyen aknamező. Kikerülhetetlen és hatalmas megkönnyebbülés, ha tudod kezelni!
  • Miből ért a gyerek és miből nem? Még többet a kommunikációs csatornákról!
  • Kérdések, válaszok a személyre szabottan a ti helyzetetekre. Tapasztalatbörze a mindennapi kihívásaitokról.

Nagyon hasznos volt a tanfolyam, számomra a szabad játékról szóló rész, a mikor ki irányít kérdése hozta el az igazi „aha” élményt. Persze sokan hangsúlyozták már a szabad játék fontosságát (pl. Vekerdy), de most értettem meg, mit jelent ez a gyakorlatban. Köszönöm a munkátokat!

György Zsófia

Általam megbízhatónak és hitelesnek tartott forrásból kaptam egy kompakt, mégis átfogó tudáscsomagot, ami miatt magabiztosabbnak érzem magam és még közelebb érzem magamhoz a gyermekemet azáltal, hogy jobban értem milyen természetes folyamatok zajlanak benne.

Az összes beszélgetést áthatja a szeretetteli, elfogadó hozzáállás mind a szabadságharcot folytató gyermekek, mind a bizonytalan, olykor tehetetlen és meg-megbotló szülők irányába.

Most a kezemben vannak ismeretek arról, hogy mik reális és mik irreális elvárások a kicsikkel szemben, milyen folyamatokon mennek végig és mit tudok én tenni azért, hogy a fejlődését a lehető legjobban támogassam úgy, hogy közben önmagam jólléte is fókuszban van.

fannim

Rengeteg hasznos, azonnal alkalmazható információ pár órában összefoglalva. Kötelező minden kisgyermekkel együtt élőnek.

bari.szilvia

Végre valaki úgy mutat utat a kisgyerekes káoszban, hogy konkrétumot mond, de azt érzem, hogy tényleg szabad maradok, hogy mit csinálok. Beszélhettem a hibáimról, mégsem ítélt el, sőt, megkönnyebbültem. Hazamentem, és tényleg könnyebb lett itthon! Hihetetlen jó, hogy végre úgy kaptam segítséget a gyerekezéshez, ahogy szükségem volt rá!

M. Melinda

Már csak ennyi időd van jelentkezni a csoportba

Nap

:

Óra

:

Perc

:

mp