Baba alvás tanácsadás Kalmár Szandi.

Alvás tanácsadás

Kalmár Szandi alvás tanácsadó.

Kalmár Szandi vagyok és a babák alvása a szakterületem.

Mit is jelent pontosan ez?

Főként kisbabás, kisgyerekes családokkal foglalkozom immár 15 éve. Alváshoz, altatáshoz, napirendhez, éjszakai gondoskodáshoz, etetéshez kapcsolódó problémákra adok az egész család számára működő megoldásokat.

Akár a babádnak van alvásproblémája, akár neked, mindenki szükségleteit figyelembe véve alakítunk ki hatékony tervet. Nem csak megmondom a tutit, együtt gondolkodom veled a számotokra legjobb megoldáson.

Ha elakadtál az altatási módszereiteket illetően vagy nagyon kimerült vagy, én vagyok az embered. Olyan szemléletben dolgozom, ami tudományosan megalapozott és a legújabb kutatási eredmények figyelembe vétele mellett még a szívedet sem kell megkeményítened, ha szeretnétek jobban aludni.

“Követem a megbeszélteket, azóta már volt egyben 5 órás alvása is a gyermekemnek :-). Az eddigi 2 óránkénti kelések után csodaként éltem meg.”

Melinda

Tanácsadás telefonon vagy online

Hogyan dolgozom?

Már ami a koncepciót és a módszereket illeti?

A receptem a következő

Veszek alapanyagként:

  • sok tudást és tapasztalatot a babákról, a kisgyerekekről alvás/altatás és szoptatás/etetés témában, valamint a család működéséről;
  • nyitott szívet és fület: sok-sok empátiát és értő figyelmet;
  • kreativitást és szabad együttgondolkodást.

Ha segítséget kérő családdal találkozom, a hozzávalókat intuitívan és a pillanatnyi helyzetnek megfelelő sorrendben és arányban keverem és párolom addig, amíg

  • meghallom a te és a családod igényeit;
  • teljesen rád hangolódom, megértem, és átérzem azt, amiben vagy;
  • megkapsz minden információt, ami hiányzik nektek a tisztánlátáshoz;
  • meghallod a saját belső hangodat az igényeitekről, szempontjaitokról, prioritásokról;
  • előkerül minden ötlet, tipp, ami a segítségetekre lehet.

Abban segítek tehát, hogy minden egyes család azt az utat járja, ami igazán a sajátja. Mert úgy látom, hogy ez a valódi segítség.


Ne hidd el nekem, amit mondok!

Persze, a gyerekorvosnak meg a szomszéd néninek se! Hiszek benne, hogy ha nyitott szívvel hallgatsz (bárkit is), és engeded átáramolni magadon az adott információt, akkor érezni fogod, hogy milyen nektek az adott tanács, információ. Hogy az elhangzottakból mi a jó nektek, mit érdemes kipróbálni és főleg megtartani a ti egyéni helyzetetekben.


Nem árulok csodaszert! Nincsen megoldáscsomagom!

Nem véletlenül. Azért nincs, mert hiszek benne, hogy ahány család, annyi megoldás, és csak te találhatod meg a tiéteket. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem számíthatsz rám! Ott vagyok veled, melletted. Sőt! Belülről ismerem a vívódásaidat, ezért tudok veled menni, tudlak téged kísérni az úton. Közben segítek tisztán látni a szempontjaidat és a helyzetedben releváns információkat. Ötleteket, tippeket is adok a megoldásra, hogy ne neked kelljen föltalálni a spanyolviaszt, amikor a megoldás után tapogatózol. A megvalósításban, természetesen, teljesen szabad vagy, és arra megyünk tovább, amerre te szeretnél.

Szülői tréningek

Baba alvás videó tréningek.

Mit tudhatsz meg a csomagban lévő szülői tréningekből?

Megbízható, tudományos információk a kisbabák és nagyobb gyerekek alvásáról, altatásáról. Alap, hogy ezt minden szülőnek tudni kell! Nagyon sokan, akik megnézik a videókat a tanácsadás előtt, már úgy jönnek, hogy rengeteg kérdésre választ kaptak! És csak azt kell feltenni, ami tényleg nagyon egyedi, a ti helyzetetek specialitása. Így együtt nagyon hatékony a kettő és biztosan előre tudtok lépni.

Videótréningek korok szerint, problémák és megoldások

Megbízható, tudományos információk a kisbabák és nagyobb gyerekek alvásáról, altatásáról. Alap, hogy ezt minden szülőnek tudni kell! Nagyon sokan, akik megnézik a videókat a tanácsadás előtt, már úgy jönnek, hogy rengeteg kérdésre választ kaptak! És csak azt kell feltenni, ami tényleg nagyon egyedi, a ti helyzetetek specialitása. Így együtt nagyon hatékony a kettő és biztosan előre tudtok lépni.

Newborn baby sleeping

Alvásproblémák 0-6 hó

Nem alszik? Felcserélte a nappalt az éjszakával? Kell-e a légzésfigyelő? Nem lehet letenni? Napirend sincs? Büfiztetés egy rémálom? Félsz, hogy refluxos, mert sokat bukik? +BONUS videó: Hogy fejlődik a baba?

Boldog baba mama alszik.

Alvásproblémák 6-24 hó

Gyakran ébred éjjel? Adjál-e cumit? Szoktasd le? Legyen szundikendő, alvóka? Rövideket alszik? +BONUS videó: A mozgásfejlődés

Ovis az apukájával az ágyban.

Alvásproblémák 2+

Mi lesz a bölcsiben alváskor? És az oviban? És mit tegyek, hogy gyorsabban elaludjon este? És ha még mindig cicin/cumisüvegen alszik el az baj? +BONUS videó: A dackroszak

„Rengeteg hasznos információt hallottam és a legfőbb üzenet számomra, hogy minden rendben van nálunk úgy, ahogy van. Normálisak a folyamatok, amiken átmegyünk, mások is vannak hasonló helyzetben és idővel változnak a babák. Az elfogadás is az egyik dolog, amire a szülői lét tanít engem. Még egyszer köszönöm!”

Tamara

“Mègegyszer köszönöm a tanàcsadàst! A mòdszereket jòl tudjuk alkalmazni. Az èjszaka ìgy sokkal jobban telik.”

Anna

Alvás tanácsadó – mit is jelent pontosan? Honnan szedem, amit mondok?

A kezdetek

 Az alvás, 2007. óta szívügyem. Azért, mert a  nagyobbik lányommal a szoptatás mellett ez okozta a  legtöbb fejfájást a babagondozásban. Már majdnem  másfél éves volt, amikor olyan információkhoz  jutottam Schneiderné Diószegi Esztertől  (pszichológus, IBCLC laktációs szaktanácsadó),  amiket azelőtt soha nem hallottam, és ami végre teljes összhangban volt a saját megérzéseimmel

Hatalmas megkönnyebbülés volt hallani ezeket! Hát ezek szerint mindannak, amit belül olyan erősen éreztem, tudományos-biológiai alapja van! Elhatároztam, hogy összegyűjtöm (mert tanítani ezt nem tanítják sehol) ezt a sok tudást, és minél szélesebb körben terjeszteni fogom.

Ahogy kutattam, olvastam, rá kellett jönnöm, hogy az alvás/altatás témát nemhogy tanulni nem lehet sehol, de még a tudományos világban sincs egység ezen a téren.

Vélemények

Szia Szandi,

Megnyugtattál, rendkívül hálás vagyok a segítségért!!!!! Nagyon szépen köszönöm!

B.Z.

„Szia Szandi,
ismét rengeteget segítettél, nagyon köszönöm! Belegondolva tök evidens minden, mégis olyan könnyen elvisz egy-egy vihar a helyes útról!”

Ö.R.

Tanácsadás telefonon/online