Hiszti tanfolyam

Elrontottam, hogy ennyire hisztis? Elkerülhető lenne ez? Honnan lássunk neki a hiszti kezeléséhez?

Járjuk körül, hogy a születéstől kezdve hogyan értelmezzük (időnként félre) a gyermekünk reakcióit, akaratosságát.

1. Megtanuljuk, hogy hogyan fejlődik az empátia.

2. És hogy milyen csatornákon keresztül tudunk hatékonyan kommunikálni az egyes korszakokban.

3. Tud-e manipulálni bennünket a csecsemő? És a kétéves?

4. Hogyan kezeljük a hisztit? Használd a 3 +1 lépéses hisztikezelő módszert!

5. Hogyan tudunk helytállni ezekben a nehéz helyzetekben? Mit tehetünk magunkért?

Ha megérted a fentieket, a hiszti egy csapásra elillan, és sokkal könnyebbé válik az életetek. A tanfolyamon egy olyan biztos tudást építünk föl, ami garantáltan szolgál titeket. Ehhez nézd meg az első leckéket akkor is, ha a te gyereked már nagyobb. Ne aggódj, ezekben a leckékben is gondoltunk rád, és szólunk hozzád is!

A tanfolyam videóleckéinek tartalma

1. Segítség! Hiszti!

Már egészen születés után felmerül: ááá, ez csak hiszti! Két éves korban pedig a helyzet elképesztő mértékben fokozódik. Elrontottam, hogy ennyire hisztis? Elkerülhető lenne ez? Honnan lássunk neki a hiszti kezeléséhez?

2. Hogyan látja a kisbaba a világot?

Nem szoktunk belegondolni, hogy mi, felnőttek teljesen másképp látjuk a világot, mint a kisbabák. Miben más a baba világa, mint a miénk? Hogyan érzékeli magát és a világot? Ezen a gondolatmeneten indulva olyan információkat tudsz meg a babák működéséről, amiket általában figyelmen kívül hagyunk. Pedig ezek ismerete forradalmi jelentőségű a hiszti kezeléséhez – a későbbi életkorokban is!

3. Mégis csak hiszti ez!

Kicseréltem a pelenkáját, megetettem, nem fázik, nem lehet semmi baja és mégis üvölt! Ne mondjátok, hogy nincs hiszti, mert ez az. Mi a hiszti tulajdonképpen? És hogyan fordíthatunk a helyzeten, amikor azt látjuk, hogy a babánk hisztizik? Elsősegély és útmutató hisztiző babák szüleinek.

4. Most akkor minden nyikkra ugorjak? De nem szokja meg? És hogy fogom ezt bírni?

A kérdés kettős.
1. Hogyan lesz önálló a gyerek? Elkényeztetem, ha sokat veszem föl? Értsd meg, hogy mi ivódik bele a gyerekbe azzal, hogy stabilan számíthat az érintésedre, és hogy mivel fejleszted hatékonyan az önállóságát.
2. Hogy lehet ezt bírni? Nagyon egyedül vagyunk a babával, és folyamatos fizikai helytállást jelent ez a számunkra. Vigyáznunk kell magunkra.
+1. És mi van, ha mi már ezen túl vagyunk, és én sírni hagytam a babámat?

5. Nő a baba – az önállóság kezdetei

Az önállóság hamarabb jön, mint gondolnánk, és főleg más formában, mint amire föl vagyunk készülve. Így aztán az elengedés nem is olyan egyszerű. Értsd meg, hogy a mozgásfejlődés látványos szakaszában mivel támogathatod a baba fejlődését, és milyen szülői képességeket gyakorolhatsz be, ami a hisztikezelés alapja. Ha túl vagytok már ezen az életkoron, ez az információ akkor is nagyon segíteni fog téged a hiszti kezelésében!

6. Új korszak! A tiltások

Megvan az, amikor nekiindul a baba négykézláb, céltudatosan a konnektor felé mászik, nyúl felé, és közben hátranéz rád? Mit néz ilyenkor pontosan? És mi ennek a jelentősége? A gyerek belenőtt az első tiltásokba. Értsd meg, hogy miből ért a gyerek, és tanulj meg hatékonyan és könnyedén tiltani, határt szabni.

7. Itt az igazi dackorszak: jönnek a hisztik!

Itt a nagy váltás pillanata: belépünk az akaratfejlődési bumm korszakába. Ha megérted, hogy mi történik ilyenkor valójában, és mire jó az, ami történik, egy csapásra sokkal könnyebb lesz az élet a kis dacossal. Hát még ha alkalmazod a leckében tanult praktikus fogásokat is a hétköznapokban!

8. Végre beszél! Ezt vártuk!

Most már akkor jól elmagyarázhatom neki, hogy mi van, és miért kell ezt vagy azt csinálni, ugye? Lássuk át, hogy mire lesznek jók nekünk a szavak a dacos kétévessel. Hogyan értessük meg magunkat könnyedén és hatékonyan? Útmutató a mindennapi helyzetekhez, hogy flottul és könnyedén menjenek.

9. A dackezelés 3+1 lépéses programja

Legyél olyan profi dackezelő, mint amilyen profin nyomja a szabadságharcot a gyerek. Kerüld el a csapdákat, amikkel te magad fokoznád a dacot, vagy ami akadálya lenne annak, hogy végre kisüssön a nap a vihar után.

10. És ha nincsen biztonság, amikor kitör a vihar?

Veszélyben lehet maga a kis dacos, a tesója vagy más családtag, esetleg valamilyen tárgy, amit nem áldozhatunk föl. Hogyan teremts biztonságot úgy, hogy az ne legyen olaj a tűzre? Az ilyen esetekre kapsz egy nulladik lépést a 3+1 lépés elé, és felszabadítjuk a kreativitásodat, hogy minden helyzetben könnyedén találj megoldást.

11. Segítség! Üti a fejét! Mit csináljak?

Értsd meg, hogy mivel és hogyan tudsz segíteni ilyenkor a gyereknek. Láss tisztán, hogy mekkora a veszély, és használd a 3+1 lépéses dackezelő programot. Így sokkal kevesebbszer kell átélnetek ezt a nehéz helyzetet, és sokkal könnyebb is lesz a helyzet, amikor benne vagytok.

12. Most, hogy már profin kezeljük a dacot, tanuljuk meg lecsökkenteni a hisztik számát!

Nézz rá új szemüveggel a napjaitokra, és minden sokkal könnyebb lesz. Használd ügyesen a saját erődet, és gazdálkodj profin a gyerek erőivel! Légy tudatos: Indulás, öltözés? Játék? Ki irányít éppen, és mi ennek a jelentősége?

13. Szabad játék – a lélegzetvételnyi pihenés az egész családnak

Mi az, hogy szabad a játék, és hogyan biztosíthatom a gyereknek? Egyáltalán mit neki a szabad játék? És mit ad nekünk, szülőknek? A szabad játékkal az egyik leghatékonyabb eszköz kerül a kezedbe a dac csökkentésére és a gyerek fejlesztésére egyaránt. Legyen sokkal könnyebb az életetek azzal, hogy felszabadítod a gyerek számára a játékkal töltött időt!

14. Miért nem tudom megbeszélni vele, hogy mi baja?

Magyarázzuk a helyzetet a gyereknek, toljuk a dumát. Mi ezzel a baj? Értsd meg, hogy mi a különbség a gyerek világa és a mi, felnőtt világunk között. Láss rá, hogy mikor és hogyan fog majd megérkezni a gyerek gondolkodása a mi, felnőttes világunkba. Sok-sok energiát spórolhatsz ezzel magadnak, és megelőzöl egy csomó hisztit.

15. Meddig tart a dackorszak?

A dackorszak lecseng, a hátunk mögött marad. Milyen dinamikával cseng le? Meddig kell vágni a centit? És mi lehet a mögött, ha még ezen a koron túl is dacos a gyerekem? Mit tegyek ilyenkor, hogy mi is túl legyünk rajta?

A hiszti teljesen új megközelítése.

Ha érted a hátterét, kevesebb a hiszti és ami van az is gyorsan elillan. 

Miért más ez?

  • Megtanuljuk, hogy hogyan fejlődik az empátia,
  • és hogy milyen csatornákon keresztül tudunk hatékonyan kommunikálni az egyes korszakokban.

Hisztikezelés 3+1

Hogyan értelmezzük (időnként félre) a gyermekünk reakcióit?
És mi a jelentősége ennek a hiszti kezelésében?

Ha megérted a fentieket, a hiszti egy csapásra elillan, és sokkal könnyebbé válik az életetek. A tanfolyamon olyan biztos tudást építünk föl, ami garantáltan szolgál titeket. Ehhez nézd meg az első leckéket akkor is, ha a te gyereked már nagyobb. Ne aggódj, ezekben a leckékben is gondoltunk rád, és szólunk hozzád is!

Azonnal bevethető technikák

Olyan egyszerű lépéseket mutatunk, amiket bárhol bármikor meg tudsz csinálni, és garantáltan működnek.

Vélemények

“Megnéztem a tanfolyamot és leesett! Teljesen el voltam tájolva. Azt hittem én csinálom rosszul, hogy a gyerekem hisztizik. De csak nem értettem mit akar. Ahogy elkezdtük alkalmazni a javaslatokat a hisztik felére csökkentek. És ami van, abból is hamar kijövünk. Köszönjük!”

“Óriási ez a hiszti tanfolyam! Kötelezővé tenném!”