Meghallgattam, nekem nem használ!

Azt mondtátok, csodaszer a meditáció! Én meghallgattam, de nem érzek semmit…

Járjuk körül, hogyan is működik a mindfulness meditáció.

A mindfulness meditációs szakemberek 6-8 hetes programokban gondolkoznak. Tehát hat-nyolc hét rendszeres, napi gyakorlás szükséges, ahhoz hogy a változást érezz. Persze van, aki egy alkalom után is ki van cserélve! De ez nem azt jelenti, hogy onnan hátra lehet dőlni. Illetve pont, hogy lehet hátradőlni és meditálni, minden nap.


És tényleg elég az 5 perc?

Igen, napi öt perc gyakorlásnak érezhető hatása van. Sőt, ha csak napi 1 percet gyakorlod a mindfulnesst, de azt valóban minden nap, annak is van hatása!

Ez a jelentősége a rövid meditációnak: segít, hogy minden nap gyakorolj. Azért hoztuk tehát létre ezt a rövid meditációt, hogy ne legyen kifogás – öt percet mindenki tud találni a napjában. Ezzel el lehet indulni.

Valójában az a cél, hogy 10-20 perces meditációk is beleférjenek a napodba. De ha neked most ez vadnak hangzik, akkor ne szaladjunk így előre! Maradjunk az ötpercesnél, de azt csináld minden nap 30 napon át. Ha ezt megcsinálod, akkor automatikusan, magától meg fog nőni az erre szánt időd hossza a napban.

10-20 perces meditációk is hamarosan elérhetőek lesznek az oldalunkon. Méghozzá az ötperceshez hasonlóan kifejezetten szülőknek!


A mindfulness meditáció, olyan mint a testedzés

Ha szeretnél szép izmos karokat, nem egyetlen egy tíz perces súlyzózásban gondolkodsz, aztán pipa. A meditáció is ilyen. El kell indulni, és aztán rendszeresen beiktatni az életedbe. Ha éppen csak öt perced van ma, akkor az is elég.  A cél azonban az, hogy legyen naponta rendszeresen legalább tíz-húsz perced magadra és a meditációra. Hat-nyolc hét gyakorlás után már kimaradhat egy-egy nap, a hatás nem száll el, de a hat-nyolc hét alatt próbálj meg minden nap meditálni.


Mik a tapasztalatok?

Azok az anyukák, akik belevágtak, már sokkal hamarabb, pár hét után érezték a meditálás hatását. És arról számolnak be, hogy ha elhagyták a meditációt, akkor sokkal kevésbé voltak kipihentek, mint amikor rendszeresen meditáltak.  És mindez úgy, hogy közben a gyerekük ugyanúgy ébredt éjjel, mint azelőtt. Tehát csak maga a meditáció sokat javított az alvás minőségén. Tényleg csodaszer, tényleg könnyen adják, de rendszeres gyakorlás nélkül nem megy.

Belevágnék, de hogyan?