van 5 perced? Meditálj!

 

A mindfulness meditáció közben megfigyelem magamat és a környezetemet úgy, ahogy vagyok, a változás vagy változtatás szándéka nélkül. A mindfulness meditáció nagyon egyszerű: megfigyeljük a légzésünket, a testérzeteinket, a környezetünkben jelen lévő hangokat anélkül, hogy máshol akarnánk lenni, mint ahol és ahogyan vagyunk. Jelen vagyunk.

Úgy élünk, mint egy búgócsiga

Bele vagyunk kavarodva a saját pörgésünkbe, a túl sok tennivalóba, a sokfelé megfelelésbe és a határidőkbe. Azt hittük, csak egy kicsit pörgetjük meg, de már visz a lendület és nem megy könnyen a kiszabadulás. Önmagában a baba kiszolgálása is végtelen feladatlistát generál. (Ha két gyereket látsz el, a végtelent kapásból szorozd meg hárommal…) Ehhez jön a környezetünkből ránk nehezedő nyomás, hogy a lakás is nézzen ki valahogy, meleg étel, tiszta ruha is legyen, hiszen mi vagyunk otthon. Őrült kapaszkodások árán, örömtelenül másszuk a hegyeinket. Az már lehet, hogy eszedbe se jut, hogy magadra gondolj: te mikor és mivel töltődsz?

miért meditáljak?

Alvás

Javul az alvásod minősége, pihentebb leszel.

Stressz

Csökken benned a feszültség, egyensúlyba kerülsz.

Gondoskodás

Segít törődni magaddal.

Kapcsolatok

Segít kapcsolódni másokhoz.

Kritika

Segít, hogy ne ítélkezz önmagad és mások felett.

Immunrendszer

Egészségesebb leszel.

Most őszintén:
ez tényleg jó valamire?

Próbáld ki. Nem kell hinni benne, elég megcsinálni. És nem nehéz megcsinálni, mert tényleg annyi az egész, hogy figyeled a légzésedet és a testérzeteidet. A hatása mégis elementáris. Teleportálás a béke szigetére. Találkozás a belső erőforrásoddal. Önmagaddal, bármikor, bárhol, bármiben is vagy.

A mindfulness meditációk hatása tudományosan bizonyított!

A hatásspektruma pedig meglepően széleskörű. Annyira, hogy a hatásspekturmot tanulmányozva könnyű humbugnak gondolni a dolgot. Pedig egyszerűen arról van szó, hogy annyira a lényünk magját érinti, hogy a hatás valóban ennyire szertesugárzó.

.

És mindezt könnyen adják!

 

…olyan értelemben, hogy a mindfulnesst könnyű megcsinálni. Ami nehéz lehet: megtalálni a helyét az életünkben, és újra és újra úgy dönteni, hogy igen, csináljuk. Segítünk!

Vegyél fel egy kényelmes testhelyzetet.

Vegyél fel egy kényelmes testhelyzetet.

Válassz a meditációk közül.

Válassz a meditációk közül.

És figyeld a légzésedet.

És figyeld a légzésedet.

naponta pár perc, és ki leszel cserélve!

Hat-nyolc hét rendszeres gyakorlással a mindfulness minden kincse a tiéd lesz. De ha nem sikerül minden nap alkalmat találni rá, akkor se add fel! Ha csak egy perced van , csukd magadra a fürdő ajtót és figyeld a légzésed egy percig. Figyedl, ahogy beáramlik a levegő a testedbe, és aztán ki. Tényleg ennyi!

megérdemled a

tőrődést te is!

A babádnak rád van szüksége. Jó vagy, úgy ahogy vagy, nem kell megváltoznod.

Csak gondoskodj önmagadról.