Hiszti tanfolyam – Ne csak túléljük a dackorszakot! | Videótréning

(11 vásárlói értékelés)

24.900 Ft

Hogyan értelmezzük (időnként félre) a gyermekünk reakcióit?
És mi a jelentősége ennek a hiszti kezelésében?

Szakértő: Ónodi Ágnes
beszélgetőtárs: Kalmár Szandi

 

Leírás

Szakértő: Ónodi Ágnes
Beszélgetőtárs: Kalmár Szandi


Összesen 15 lecke, több mint 4 óra.


Járjuk körül, hogy a születéstől kezdve hogyan értelmezzük (időnként félre) a gyermekünk reakcióit, akaratosságát.

 • Megtanuljuk, hogy hogyan fejlődik az empátia,
 • és hogy milyen csatornákon keresztül tudunk hatékonyan kommunikálni az egyes korszakokban.
 • Tud-e manipulálni bennünket a csecsemő? És a kétéves?
 • Hogyan kezeljük a hisztit? Használd a 3 +1 lépéses hisztikezelő módszert!
 • Hogyan tudunk helytállni ezekben a nehéz helyzetekben? Mit tehetünk magunkért?

Ha megérted a fentieket, a hiszti egy csapásra elillan, és sokkal könnyebbé válik az életetek. A tanfolyamon egy olyan biztos tudást építünk föl, ami garantáltan szolgál titeket. Ehhez nézd meg az első leckéket akkor is, ha a te gyereked már nagyobb. Ne aggódj, ezekben a leckékben is gondoltunk rád, és szólunk hozzád is!


A tanfolyam videói:

 1. Segítség! Hiszti!
 2. Hogyan látja a kisbaba a világot?
 3. De hát mindent megtettem! Mégis csak hiszti ez!
 4. Most akkor minden nyikkra ugorjak? De nem szokja meg? És hogy fogom ezt bírni?
 5. Nő a baba – az önállóság kezdetei
 6. Új korszak! A tiltások
 7. Az igazi dackorszak! Jönnek a hisztik!
 8. Végre beszél! Ezt vártuk!
 9. Dackezelés 3+1 programja
 10. És ha nincs biztonság, amikor kitör a vihar?
 11. Segítség! Üti a fejét! Mit csináljak?
 12. Most, hogy már profin kezeljük a dacot, tanuljuk meg lecsőkkenteni a hisztik számát.
 13. Szabad játék – a lélegzetvételnyi pihenés az egész családnak
 14. Miért nem tudom megbeszélni vele?
 15. Meddig tart a dackorszak?

Hiszti tanfolyam – Ne csak túléljük a dackorszakot! | Videótréning termékről 11 értékelés

 1. Domonkos Réka

  13 hónapos kislányom mellett végeztem el a Hiszti tanfolyamot. Azért vált aktuálissá, mert azt tapasztaltam, hogy elkezdte a tiltott dolgokat próbálgatni, játékosan, az én arcomat fürkészve. Úgy értelmeztem, hogy feszegeti a határokat és nem tudtam mihez kezdjek ezzel az új jelenséggel.

  Valamint számítok arra, hogy hónapokon belül megjelennek az igazi hisztik és erre szerettem volna készülni.

  A tanfolyam segített megérteni, hogy mi a fő hozadéka, az igazi értelme ennek a hamarosan következő -sokszor nehéz- időszaknak. Most mar látom, hogy enélkül nehezen tudna egy öntudatos, elégedett ember kibontakozni a kislányomból. 

  Ági kifejezetten rendszerezetten, követhetően beszél, pl. így tárja fel a nehéz helyzetek kezelésének gyakorlati útmutatóját is. A szóhasználata tudatos, színes, rendkívül árnyalt. 

  Szandi nagyon hiteles, mintha valóban az én kérdéseimet tenné fel. Kedvesen, annyira természetesen vezeti ezáltal a beszélgetés fonalát. Öröm hallgatni.

  Külön kiemelem, hogy nagyon egyedinek látom azt a szemléletet, hogy ha az elhangzottakat magamévá teszem, akkor még gyönyörködni is lehet a küzdelmeket szemlélve. Ugyanennek a gyönyörködésnek, mint lehetőségnek a felcsillantása  – a szabad mozgást figyelve – az elmúlt hónapokban minőségi változást hozott abban, hogy hogyan érzem magam a picivel otthon, amikor „nem csinálunk semmit”. 

  A tanfolyam annyira kézikönyvszerű, hogy arra számítok, hogy vissza fogom még nézni azt, ami épp aktuális.

 2. Kata

  Egyszeru, ertheto, konnyen alkalmazhato a gyakorlatban. Koszonom!

 3. Johanideszné Kovács Kitti

  Szuper! Nem csak hisztis gyerekek szüleinek tenném kötelezővé.

 4. Edina

  Jó ideje dolgozom Ágival, és eddig minden(!) amit mondott működött nekem, nekünk. Az egyik ilyen a dac kezelése. Amikor még nagyon az elején voltam a tanultak alkalmazásával, borzasztó nehéz volt végig ülni és jelen lenni a lassan 3 éves kislányommal a 15 vagy 20 perces földön fetrengős, folyamatosan „neeeeeeeem”-et ordítós, sírós kiborulásaiban. Úgy éreztem az összes(!) életerőm odalett egy ilyen után.
  És ma már eljutottam odaáig, hogy ha van ilyen kiborulása, akkor eszegetek a spájzból együttműködés lekvárt, eszembe jut, hogy neki épp rosszabb mint nekem. Küldöm neki az energiát, hogy mennyire szeretem, és amikor a végén egyszercsak kinyújtja felém a karját, rögtön felveszem, és annyira jó érzés tölt el, hogy ismét nyugodtan tudtam ezt végig csinálni, és hogy rendben van az egész ami történt, hogy működik a gyerek, és hogy mennyivel könnyebb így, mint régen… És már nem megy el az életenergiám. És ezt megélni, számomra óriási dolog! Hálásan köszönöm, Ági!

 5. Anna

  Érdekes és hasznos információk hangzottak el a jól strukturált, érthető, kellemes atmoszférájú előadások során. Örülök, hogy végighallgattam.

 6. Szabó Csilla

  A kislányunk hat és fél éves, a kisfiunk 13 hónapos. Tehát, már és még nem éljük a dackorszak vagy „akaratfejlősési bum” időszakát. Amikor a lányom volt benne, sokfelől csipegettem fel némi muníciót a kezeléséhez. Ami nagyon hiányzott, az az átfogó szemlélet volt, ami már a hisztis időszak előtt segít rákészülni és végigkísér a kitöréseken. Megmutatja a megelőzés, kezelés, elviselés konkrét módját és segít, hogy közben ne a saját kudarcomnak lássak minden hisztit. Ezzel a tudással, úgy érzem, fogok tudni segíteni a fiamnak, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az akaratfejlődés ezen időszakából.

 7. Réka

  Nagyon jól összeszedett anyag arról, hogy „honnan jön” és „hova tart” a gyerkőc a hisztis időszak kapcsán, és mi segít neki/nekünk átkelni ezen a perióduson. A kurzuson hallottak nagyon egybevágnak azzal, ahogy gondolkodom a gyerkőccel való kapcsolatunkról, de óriási könnyebbség, hogy nem nekem kellett végiggondolnom és kikísérleteznem, hogy ezekből az alapelvekből mi következik a hisztis időszakra nézve, hanem megtették helyettem mások, tapasztalatok alapján. Így nekem már „csak” magunkra kell szabnom és végigcsinálni 🙂

 8. Katona Éva

  Nagyon megnyugtató érzés már csak azt is hallani, hogy az ember nincs egyedül ezekkel a faramuci helyzetekkel és hogy nem a gyermeke agya lágyult meg, hanem épp ellenkezőleg..!! 🙂
  Valamint nagyon tetszik, hogy a tanfolyam eszközt is ad, amivel lavírozhatunk az ilyen helyzetekben!
  Gyakorolni pedig van lehetőség a most 3 éves lányommal és nemsokára lesz a most még csak 3,5 hónapos lányommal is, gyanítom… 🙂

 9. György Zsófia

  Nagyon hasznos volt a tanfolyam, számomra a szabad játékról szóló lecke, a mikor ki irányít kérdése hozta el az igazi „aha” élményt. Persze sokan hangsúlyozták már a szabad játék fontosságát (pl. Vekerdy), de most értettem meg, mit jelent ez a gyakorlatban. Köszönöm a munkátokat!

 10. fannim

  Általam megbízhatónak és hitelesnek tartott forrásból kaptam egy kompakt, mégis átfogó tudáscsomagot, ami miatt magabiztosabbnak érzem magam és még közelebb érzem magamhoz a gyermekemet azáltal, hogy jobban értem milyen természetes folyamatok zajlanak benne.

  Az összes videót áthatja a szeretetteli, elfogadó hozzáállás mind a szabadságharcot folytató gyermekek, mind a bizonytalan, olykor tehetetlen és meg-megbotló szülők irányába.

  Most a kezemben vannak ismeretek arról, hogy mik reális és mik irreális elvárások a totyogókkal szemben, milyen folyamatokon mennek végig és mit tudok én tenni azért, hogy a fejlődését a lehető legjobban támogassam úgy, hogy közben önmagam jólléte is fókuszban van.

 11. bari.szilvia

  Rengeteg hasznos -azonnal alkalmazható – információ pár órában összefoglalva. Kötelező minden kisgyermekkel együtt élőnek.

Mondd el a véleményed