Alvásproblémák 0-6 hónapos kor között

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

Leckék

Kalmár Szandi alvásszakértő

Ingyenes Előzetes

Hossz: 7 perc

Hogyan lettem alvásszakértő? Miért kezdtem el a gyerekek alvásával foglalkozni? Honnan van a tudásom? Hogy ismerősként tanuljunk együtt ezen az online kurzuson, elmesélem, hogy jutottam el a saját babám (ma már tizenkét éves lányom) alvásproblémáitól odáig, hogy több ezer családdal való konzultáció van a hátam mögött, és a nemzetközi alváskutatás színpadának is komoly szereplője vagyok.

Nem alszik a babám! (0-4 hónapos)

Hossz: 20 perc

  20 perc után fenn van. Alig alszik. Félsz, hogy így nem fejlődik jól? Hogyan lehet segíteni, hogy nagyobbat aludjon? Mennyi a baba alvásigénye?   https://profiszulo.hu/termek/tanfolyam-alvasrol-altatasrol-1-resz/ https://profiszulo.hu/blog/alvasigeny-kalkulator/

Folyton alszik, sokat alszik. (0-4 hónapos)

Hossz: 10 perc

Állandóan alszik? Aggódsz, hogy nem fejlődik így? Vagy hogy valami baj van? Támpontokat adunk a videóban, hogy te magad is meg tudd állapítani, hogy minden oké vagy van valami teendőd. Mennyi a baba alvásigénye? https://profiszulo.hu/blog/alvasigeny-kalkulator/

Felcserélte a nappalt az éjszakával! (0-4 hónapos)

Hossz: 11 perc

Egész éjjel fenn van, nappal pedig nagyokat alszik a picibabád? Akkor nálatok is beütött az a jelenség, hogy felcserélte a nappalt az éjszakával. Jó hírünk van: erre van megoldás! Baba alvás tanácsadás

Nem lehet lerakni! (0-4 hónapos)

Hossz: 10 perc

Nem lehet letenni a babámat: lepedőérzékelő van benne!!! Mi lesz így? https://profiszulo.hu/blog/alvasigeny-kalkulator/ HA LETESZEM, SÍR! HA FELVESZEM, MEGSZAKADOK! AKKOR MOST MI A FENÉT CSINÁLJAK?!

Büfiztetni muszáj?

Hossz: 7 perc

Ha nem büfiztetem, akkor baj lesz ugye? Pedig mindig fölébred a büfiztetésre! Járjunk utána, hogy miért gondoljuk ennyire fontosnak a büfiztetést. És hogy hogy lehet az, hogy büfiztetés valójában nehezíti az amúgy sem egyszerű kisbabás napokat. Hogy jön akkor ki a levegő? Elmondjuk, hogy hogyan működik az élet – méghozzá sokkal jobban! – büfizetetés nélkül.

Bölcsőhalál és légzésfigyelő

Hossz: 14 perc

Nektek is van légzésfigyelőtök? A nemzetközi kutatások és ajánlások fényében, semmi szükség rá, sőt! Feltétlenül nézd meg ezt a videót, és értsd meg, hogy mi ad a babádnak valódi biztonságot!

Biztonságos az együttalvás?

Ingyenes Előzetes

Hossz: 13 perc

Nem fogok ráfeküdni? Nagyon félek magam mellé venni! Értsd meg, hogy hogyan működik az agyunk, a figyelmünk alvás közben, és találd meg a legpihentetőbb alvási elrendeződést kisbabával!

Napirend? Evés-játék-alvás?

Hossz: 20 perc

Vagy mégsem? Miért nem működik ez a rend? Hogyan működnek a kisbabák, és miért tiltakozik minden porcikájuk az ilyen rendszer ellen?

4 hónapos alvási regresszió

Hossz: 21 perc

4 hónapos alvási regresszió: elromlik a baba alvókája. Nálatok is eljött? Óránként ébred?Szeretnéd tudni, hogy mit tehetnél, hogy visszaálljon a régi rendszer? Ezt a videót neked készítettük!

Hasfájós a babád?

Hossz: 17 perc

A babák több, mint felét hasfájósnak mondják a szülei. Sírnak. Húzogatják a lábukat. Nem alszanak. Az orvos cseppet ír fel ilyenkor. Miről van szó valójában? Értsd meg, hogy mi van a vigasztalhatatlan sírás hátterében!

Fehér zajt használsz?

Hossz: 12 perc

Nem vagy egyedül. A családok több, mint fele használ fehérzajt, és közülük 50%-nak be is válik. De biztonságos ez? Hogyan használjam? A válaszokat a videóban találod.

Egy örök: a változás!

Hossz: 9 perc

Nem számítottál rá, hogy ez ilyen nehéz lesz? Az jár a fejedben, hogyan fogod ezt túlélni? Ez a lecke megkönnyebbülést hoz!

Bonus videó – A kisbaba. Mi ennek a kornak a tétje?

Hossz: 43 perc

Az ember empátia nélkül születik. Miről van szó?! Ha megérted, hogy hogyan látja a baba a világot, egyrészt könnyebbé válnak a kisbabás mindennapok, másrészt a lehető legjobb helyre kerülsz ahhoz, hogy megértsd a nagyobb gyerekedet is, hiszen a fejlődés innen indul. Miből ért a baba? Mi a hatékonyan működő kommunikációs csatornája? És hogyan legyek a […]