Babahordozás kérdések és válaszok [INGYENES]

vagy jelentkezz be, hogy megnézhesd ezt a tanfolyamot.

Leckék

Mikortól hordozhatom a babámat?

Hossz: 11 perc

  A babát mikortól szabad hordozni? Az anya mikortól hordozhat a szülés után? És mi a válasz a kérdésre az apa vagy más gondozó személy szempontjából?   Babahordozókról itt tájékozódhatsz: Próbálj! Kölcsönözz! Vásárolj!

Nem kényeztetem el?

Hossz: 15 perc

  Nem akarom rászoktatni, hogy folyton ölben legyen! Benned is felmerült, hogy rosszat tehetsz azzal, ha hordozol? Értsd meg, hogy mit tanul meg a gyerek abból, ha sokat van rajtad, és hogy mitől lesz önálló – és hordozz felszabadultan annyit, amennyi nektek jól esik!   Babahordozókról itt tájékozódhatsz: Próbálj! Kölcsönözz! Vásárolj!

Hogyan legyen a babám a hordozóban?

Hossz: 15 perc

  A hordozás bonyolult dolog? Nem! Nem kell hozzá 3 diploma. Hétköznapi, praktikus és egyszerű, mint a pelenkázás vagy a fürdetés. Mégis mire figyeljek, hogy mindig biztonságban legyen a baba a hordozóban? Erre ad választ a hordozás 3+1 szabálya. Hallgasd meg, és vágjatok bele bátran!   Babahordozókról itt tájékozódhatsz: Próbálj! Kölcsönözz! Vásárolj!

Finomhangoljuk a hordozási pozíciót: mire figyeljek még?

Hossz: 16 perc

  Pozíció: otthonos, kényelmes. – Ez tényleg fontos? Lábak terpeszben, térdek fölhúzva. – De mekkora terpesz, és mennyire húzzam föl? Medencebillentés. – Az mi? Hogyan csináljam, és mire jó? Stabil megtámasztás. – Milyen a jó szorosság? Honnan látom, hogy tehermentesen van a hordozóban a baba háta?   Babahordozókról itt tájékozódhatsz: Próbálj! Kölcsönözz! Vásárolj!

A függőlegestől eltérő pozíciók

Hossz: 16 perc

  Nem csak függőlegesen és nem csak has a hashoz helyzetben hordozhatod a babádat. Vannak ugyanis picik, akik nem szeretik ezt a függőleges pozíciót, és számukra is van tökéletesen biztonságos, terheletlen és az egészséges csípőfejlődést támogató megoldás.   Babahordozókról itt tájékozódhatsz: Próbálj! Kölcsönözz! Vásárolj!

Nem árt a gerincének?

Hossz: 13 perc

  Gömbölyű a háta a hordozóban – jó ez neki? Hogy lesz így egyenes a háta? És nem tesz rosszat a hordozás az ülni még nem tudó babának? Ónodi Ági nagyon egyszerű és szemléletes magyarázatából megérted az újszülött és a felnőtt hát anatómiáját, és azt, hogy hogyan és milyen hatásra alakul ki a gömbölyű babahátból […]

Mekkora legyen a baba terpesze a hordozóban?

Hossz: 12 perc

Miért fontos a terpesz mérete? Milyen a túl kicsi vagy a túl nagy terpesz? Az Ágitól már megszokott könnyen érthető, szemléletes anatómiaórára hívunk, ezúttal a csípőízületről. Utána torna órára váltunk, és világos lesz, hogy hogyan függ össze a hordozóban a térd magassága és a terpesz mérete. Az így nyert tudással könnyedén és magabiztosan meg tudod […]

Kap levegőt a baba a hordozóban?

Hossz: 16 perc

Ez a kérdés gyakran felmerül, hiszen még olyan pici és szorosan van, természetes, hogy féltjük. Összeszedtük a kutatásokat a témában és azt is elmondjuk, hogy mi teszi biztonságossá a hordozást.

Miért jó a hordozás?

Hossz: 13 perc

A hordozás akkora élmény, amit el sem tudsz képzelni, amíg nem próbáltad, de ha kipróbálod, rögtön megérzed! Ebben a leckében összeszedtük azokat a helyzeteket, amikor praktikusan is hatalmas könnyebbség a kényelmes babahordozó.

Sír a baba a hordozóban – nem szereti?

Hossz: 21 perc

Vegyük sorra, hogy mi lehet a baj, és járjunk utána a lehetséges megoldásoknak is, hogy nálatok is jól működjön a hordozás. Thera Band gimnasztikai (fitness) labda. Babahordozó eszközök széles választéka.

Nagyobb babával is érdemes belevágni a hordozásba?

Hossz: 8 perc

Az én babám már nagyobb. Most is érdemes elkezdeni a hordozást? Mik lehetnek a nehézségek? És mi rájuk a megoldás? Egyáltalán hogy néz ki egy nagy gyerek hordozása, és mire jó egy nagyobbacskát hordozni?

A dohányzás és a hordozás

Hossz: 13 perc

Milyen kockázatai vannak a babára nézve a dohányzásnak? És egyáltalán hogyan érintheti a babát a dohányzás témája? Tudtad, hogy ha a babától távol szívtad el (vagy szívta el a párod, a nagyszülő stb.) a cigarettát, akkor még nem tettél meg mindent a baba biztonságáért? És hogy a hordozás növeli a kockázatot ahhoz képest, mintha a […]

Szabad pici babát csatos hordozóba rakni? Nem árt neki?

Hossz: 10 perc

  Nem csak ülni tudástól szabad? Vagy járástól inkább? Hallgasd meg, mint mondott nekünk az ortopéd szakember a csatos hordozókról és miért vagyunk biztosak benne, hogy a csatos hordozó éppolyan jó választás egy pici babának, mint a kendő.