Ha a babád jól fejlődik, a súlya gyarapodik, általában véve aktív és jókedvű, akkor nem kell azon aggódnod, hogy nem fogyaszt mérhető mennyiségeket a pürékből, akármennyi idős is.  Ha a babád igény szerint szopik, lehet, hogy még nem igényli a többi táplálékot, hiszen mindent megkap az anyatejből, amire szüksége van! Sok szoptatott baba csak akkor kezd el igazán jóízűen enni, ha már a fűszeresebb, ízesebb családi ételekből ehet.

Tápszeres babáknál általában könnyebb az áttérés a szilárd ételekre, de náluk is előfordulhat, hogy egyes ételeket nem esznek szívesen. Ha nem tudsz kiváltani egy tápszeres etetést szilárd táplálékkal, akkor add neki a szokásos tápszeradagot, idővel megjön a kedve a családi ételekhez is, a tápszer pedig fedezi a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat a második félévben is.

Az is megfigyelhető, hogy a babák ösztönösen tartózkodnak egyes élelmiszerektől, amire esetleg allergiásak. Ne erőltess semmit, légy türelmes! Rengeteg ideje lesz még rá, hogy ehesse a szilárd ételeket. Bízhatsz benne, hogy tudja, mire van szüksége!