Kalmár Szandi

alvásszakértő

Nem rontottad el! Ezek a tudományos információk hiányoznak csak ahhoz, hogy ki tudd alakítani a napi rutinotokat úgy, hogy mindenki pihent legyen. A legtöbb alvásproblémára rögtön választ találsz a tréningekben. Nem csak megmondom a tutit, hanem tudományos és praktikus tanácsokkal látlak el, hogy meg tudd oldani az alvásproblémátokat. 

Csak dőlj hátra!

És nézd vagy hallgasd a videósorozatokat.

Bármikor, bárhonnan elérhető online tudástár!

Miért nem alszik? 0-3 éves korig

Megbízható, tudományos információk a kisbabák és nagyobb gyerekek alvásáról, altatásáról, amit minden szülőnek tudni kell! A napirendtől az alvásigényig minden fontos problémát körbejárunk, ami az első 3 évben felmerül.

21 video 221 perc  

3 ajándék videó
hogyan alszanak a kisbabák | a legjobb baba altató | hogyan öltöztesd |

„A tanfolyam a szuper babaápolási, igazán használható, gyakorlatias tanácsokon túl, számomra motivációt és erőt ad babám türelmesebb, szeretetteljesebb ellátásában, mert megértette velem a babám lelkének világát.”

Karola

Tipikus alvásproblémák
korok szerint

0-6 hónapos korig

Nem alszik? Felcserélte a nappalt az éjszakával? Kell-e a légzésfigyelő? Nem lehet letenni? Napirend sincs? Büfiztetés egy rémálom? Félsz, hogy refluxos, mert sokat bukik? +BONUS videó: Hogy fejlődik a baba?

6-24 hónapos korig

Gyakran ébred éjjel? Adjál-e cumit? Szoktasd le? Legyen szundikendő, alvóka? Rövideket alszik? +BONUS videó: A mozgásfejlődés

2 éves kor fölött

Mi lesz a bölcsiben alváskor? És az oviban? És mit tegyek, hogy gyorsabban elaludjon este? És ha még mindig cicin/cumisüvegen alszik el az baj? +BONUS videó: A dackroszak

Vélemények

„Rengeteg hasznos információt hallottam és a legfőbb üzenet számomra, hogy minden rendben van nálunk úgy, ahogy van. Normálisak a folyamatok, amiken átmegyünk, mások is vannak hasonló helyzetben és idővel változnak a babák. Az elfogadás is az egyik dolog, amire a szülői lét tanít engem. Még egyszer köszönöm!”

Tamara

„Beni az első babám és 3 hónapos volt, amikor elkezdtem nézni a tanfolyamot, ami számomra rendkívül hasznos infókat tartalmazott, mondhatni összeállt a kép. 🙂 Volt olyan viselkedése a babámnak, amit utólag értettem meg és volt olyan, ami éppen zajlott és megoldást találtam rá. Mint minden anyuka, én is folyamatosan bújom az internetet megoldásokat keresve a problémáinkra. Mivel a pandémia miatt korlátozva vagyunk, nagyon kevés a lehetőség találkozni más anyukákkal, akikkel tapasztalatokat cserélhetnénk, amit személy szerint nagyon igényelnék. Miközben néztem a videókat, úgy éreztem, hogy Szandi és Ági “fogja a kezem” 🙂”

Enikő

“Bende közel 4 hónapos volt, amikor az első videótanfolyamot meghallgattam a csomagból és rögtön tudtam, hogy ez az a támogatás, amit mindig is kerestem. Attól kezdve egészen megváltozott a kapcsolatom Bendével. 4 hónapig jóformán semmi kötődés nem alakult ki kettőnk között, hiszen többnyire hulla fáradtan, görcsösen, kételyekkel és félelmekkel teli hangulatban álltam hozzá, és mindenkit hibáztattam azért, hogy nincs a környezetemben elég segítő kéz és személy. Ma már Bende 5 hónapos és a kiegyensúlyozott napirendünknek köszönhetően a babysittertől is meg tudtunk válni. Tudom, hogy mikor van magamra, a házi munkára, az online bevásárlásra stb időm, és a maradék időben pedig a jelenben, boldogságban és nyugalomban tudok megélni minden pillanatot a babámmal. Eszméletlen szabadságot ad, hogy tudom, hogy Bendét bárhova letehetem a földre, ahol éppen vagyok és elfáradok, vagy éppen olyat kell csinálnom, amihez mindkét kezemre szükség van, és mindeközben még a baba mozgásfejlődéséhez is hozzájárulok. Ma már azon sem idegeskedek, hogy nem tudom beleimádkozni a babakocsiba, hiszen egyszerűen, magabiztosan magamra kötöm Bendét, tudván, hogy neki az egész világon rajtam a legjobb, és így bárhova elmehetünk. Köszönöm a rengeteg segítséget, aha élményt, valamint, hogy visszaadtátok a kisbabámba és az anyaságomba vetett hitemet is!”

Tamara

“Először is köszönöm a videókat, nagyon tanulságosak, sok mindenre megkaptam magamban a választ és segitett megértenem dolgokat”

Zsófi

Bemutatkozom

Jó alvó baba volt

Két gyerekem van: Lili 2007 nyarán született, Sári pedig 2012-ben. Lili attól fogva, hogy hazahoztuk a kórházból órára szopizott, le volt téve a kiságyba amikor csak lehetett és az éjszakák nagy részét alvással töltötte, a saját szobájában. Örült ennek a gyermekorvos, a védőnő, a nagymama, még a szomszéd néni is. Csak én nem tudtam örülni!


Szenvedtem, abban a hitben, hogy jót teszek neki

A hosszú szopiszünettől folyton begyulladt a mellem, órákon át ültem a konyhában, és fejtem. Nagyon nehezen tudtuk kihúzni az időt két szoptatás között, kínszenvedés volt minden óra. Éjjel pedig, ha végre ágyban lehettem, azon morfondíroztam, hogy ha én magam nem szívesen alszom egyedül, akkor a pár hónapos babámnak vajon miért kell? Szenvedtem, abban a hitben, hogy jót teszek neki. Mert így majd megtanulja, hogy szopizni időre, aludni-ellenni egyedül kell. Annak ellenére, hogy én sem így csinálom! Mert én még így negyvenen túl is van, hogy gyakrabban, van, hogy ritkábban eszem; társaságban szeretek lenni nappal, és a párommal együtt szeretek aludni éjjel.