Ne fejleszd! – élvezd!

Saját felmérésünk szerint a babák 65%-át
fejlesztésre viszik a szülők.

Megkérdezett szülő

Fejlesztésre hordja a babáját

Ez a szám megdöbbentő!

Az nem lehet, hogy a babák 65%-ával akkora baj van, hogy korrigálnunk kell a fejlődésüket! Ha a babának nincsen neurológiai baja vagy más testi eltérése, akkor nem a fejlesztéssel teszed a legjobbat neki.

Hanem azzal, hogy 

N

tudatában vagy, hogy ő rendben van;

a mindennapos életviteletekkel szabad utat adsz a babádból belülről induló, tökéletes fejlődésnek;

te pedig élvezed a babád színes egyéniségét!

Azoknak a babáknak, akiknek nincsen semmi bajuk, nem kell fejlesztés.

Minden fejlesztésnek vannak mellékhatásai. Ha más nem, akkor az, hogy közben azt gondoljuk, hogy a babánknak fejlesztésre van szüksége – miközben ő teljesen ép, egészséges és normálisan fejlődik!

A babák egyik szuperereje a szülők bizalma: az, hogy tudod, hogy a babád rendben van! Ez a bizalom nagyon hatékonyan húzza a babákat a fejlődésben. Ne tékozold el a bizalmadat fejlesztésekre “a biztonság kedvéért”! A fölösleges fejlesztés nem ad biztonságot!

Honnan tudhatod, hogy rendben van-e a babád, vagy baj van vele?

Összeszedtünk ehhez neked minden fontos információt! A mozgásfejlődéséről ezt a videósorozatunkat nézd meg, az alvásáról pedig ezt, és máris tisztán fogod látni a babádat még az ellentmondó információk útvesztőjében is. Sőt, megtudod, hogy mit tehetsz a mindennapokban, amikor “csak úgy” együtt vagytok, hogy valójában a lehető leghatékonyabban fejleszd a babádat!

Ha úgy gondolod, hogy a babádnak korrekcióra van szüksége, akkor itt van még a legfontosabb ökölszabály a fejlesztéshez:

l

Előbb diagnózis,

csak utána korrekció!

A korrekciónak, fejlesztésnek mindig összhangban kell lennie a diagnózissal és a diagnózis feltételezhető okával. Ezért a korrekciót, fejlesztést diagnózis kell, hogy megelőzze!

A diagnózis felállításában a következő szakemberek kompetensek:

fejlődésneurológus

gyermekneurológus

n

ortopéd orvos

szakértői bizottságok

területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat

Nem diagnosztizálnak a következő szakemberek:

gyógytornász

Dévény-terapeuta

TSMT terapeuta

DSZIT-terapeuta stb.

Ők a már meglévő diagnózis kiegészítéséhez szükséges saját felméréseket végzik.

Mégis mit tehetek?

…ha segíteni akarom a babám mozgásfejlődését?

Tanuld meg a szabad mozgás szemléletét a videósorozatunkból és támogasd a babád egészséges mozgásfejlődését otthon, egyszerűen.

Rengeteget ad az, hogy a második lányunk mozgásfejlődését örömmel és őszinte csodálattal tudjuk nézni, ahelyett az aggodalom helyett, ami az első gyerekünknél felütötte a fejét. Az, hogy akkor azt az aggodalmat el tudtuk engedni és az is, hogy így tudjuk csodálni a második gyerekünk fejlődését, ennek a tudásnak köszönhető. Köszönjük!

Molnárné Kisbalázs Hajnalka