Hiszti tanfolyam – Ne csak túléljük a dackorszakot!

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

Szakértő: Ónodi Ágnes beszélgetőtárs: Kalmár Szandi


Összesen 15 lecke, több mint 4 órás videóanyag.


Járjuk körül, hogy a születéstől kezdve hogyan értelmezzük (időnként félre) a gyermekünk reakcióit, akaratosságát.

 • Megtanuljuk, hogy hogyan fejlődik az empátia
 • Milyen csatornákon keresztül tudunk kommunikálni az egyes korszakokban
 • Tud-e manipulálni bennünket a csecsemő? és a kétéves?
 • Hogyan kezeljük a hisztit? 3 +1 lépéses hisztikezelő módszer!
 • Hogyan tudunk helytállni ezekben a nehéz helyzetekben? Mit tehetünk magunkért?

Ha megérted a fentieket, a hiszti egy csapásra elillan, és sokkal könnyebbé válik az életetek.


A tanfolyam videói:

 1. Segítség! Hiszti!
 2. Hogyan látja a kisbaba a világot?
 3. De hát mindent megtettem! Mégis csak hiszti ez!
 4. Most akkor minden nyikkra ugorjak? De nem szokja meg? És hogy fogom ezt bírni?
 5. Nő a baba – az önállóság kezdetei
 6. Új korszak! A tiltások.
 7. Itt az igazi dackorszak: jönnek a hisztik!
 8. Végre beszél!
 9. Dackezelés 3+1 lépéses programja
 10. És ha nincsen biztonság, amikor kitör a vihar?
 11. Segítség! Üti a fejét! Mit csináljak?
 12. Most, hogy már profin kezeljük a dacot, tanuljuk meg lecsökkenteni a hisztik számát!
 13. Szabad játék – a lélegzetvételnyi pihenés az egész családnak
 14. Miért nem tudom megbeszélni vele?
 15. Meddig tart a dackorszak?

Leckék

Hogyan látja a kisbaba a világot?

Hossz: 22 perc

Nem szoktunk belegondolni, hogy mi, felnőttek teljesen másképp látjuk a világot, mint a kisbabák. Miben más a baba világa, mint a miénk? Hogyan érzékeli magát és a világot? Ezen a gondolatmeneten indulva olyan információkat tudsz meg a babák működéséről, amiket általában figyelmen kívül hagyunk. Pedig ezek ismerete forradalmi jelentőségű a hiszti kezeléséhez – a későbbi […]

De hát mindent megtettem! Mégis csak hiszti ez!

Ingyenes Előzetes

Hossz: 12 perc

Kicseréltem a pelenkáját, megetettem, nem fázik, nem lehet semmi baja és mégis üvölt! Ne mondjátok, hogy nincs hiszti, mert ez az. Mi a hiszti tulajdonképpen? És hogyan fordíthatunk a helyzeten, amikor azt látjuk, hogy a babánk hisztizik? Elsősegély és útmutató hisztiző babák szüleinek.

Most akkor minden nyikkra ugorjak? De nem szokja meg? És hogy fogom ezt bírni?

Hossz: 20 perc

A kérdés kettős. 1. Hogyan lesz önálló a gyerek? Elkényeztetem, ha sokat veszem föl? Értsd meg, hogy mi ivódik bele a gyerekbe azzal, hogy stabilan számíthat az érintésedre, és hogy mivel fejleszted hatékonyan az önállóságát. 2. Hogy lehet ezt bírni? Nagyon egyedül vagyunk a babával, és folyamatos fizikai helytállást jelent ez a számunkra. Vigyáznunk kell […]

Nő a baba – az önállóság kezdetei

Hossz: 19 perc

Az önállóság hamarabb jön, mint gondolnánk, és főleg más formában, mint amire föl vagyunk készülve. Így aztán az elengedés nem is olyan egyszerű. Értsd meg, hogy a mozgásfejlődés látványos szakaszában mivel támogathatod a baba fejlődését, és milyen szülői képességeket gyakorolhatsz be, ami a hisztikezelés alapja. Ha túl vagytok már ezen az életkoron, ez az információ […]

Új korszak! A tiltások

Ingyenes Előzetes

Hossz: 18 perc

Megvan az, amikor nekiindul a baba négykézláb, céltudatosan a konnektor felé mászik, nyúl felé, és közben hátranéz rád? Mit néz ilyenkor pontosan? És mi ennek a jelentősége? A gyerek belenőtt az első tiltásokba. Értsd meg, hogy miből ért a gyerek, és tanulj meg hatékonyan és könnyedén tiltani, határt szabni.

Itt az igazi dackorszak: jönnek a hisztik!

Hossz: 26 perc

Itt a nagy váltás pillanata: belépünk az akaratfejlődési bumm korszakába. Ha megérted, hogy mi történik ilyenkor valójában, és mire jó az, ami történik, egy csapásra sokkal könnyebb lesz az élet a kis dacossal. Hát még ha alkalmazod a leckében tanult praktikus fogásokat is a hétköznapokban!

Végre beszél!

Hossz: 20 perc

Most már akkor jól elmagyarázhatom neki, hogy mi van, és miért kell ezt vagy azt csinálni, ugye? Lássuk át, hogy mire lesznek jók nekünk a szavak a dacos kétévessel. Hogyan értessük meg magunkat könnyedén és hatékonyan? Útmutató a mindennapi helyzetekhez, hogy flottul és könnyedén menjenek.

A dackezelés 3+1 lépéses programja

Ingyenes Előzetes

Hossz: 21 perc

Legyél olyan profi dackezelő, mint amilyen profin nyomja a szabadságharcot a gyerek. Kerüld el a csapdákat, amikkel te magad fokoznád a dacot, vagy ami akadálya lenne annak, hogy végre kisüssön a nap a vihar után.    

És ha nincsen biztonság, amikor kitör a vihar?

Hossz: 11 perc

Veszélyben lehet maga a kis dacos, a tesója vagy más családtag, esetleg valamilyen tárgy, amit nem áldozhatunk föl. Hogyan teremts biztonságot úgy, hogy az ne legyen olaj a tűzre? Az ilyen esetekre kapsz egy nulladik lépést a 3+1 lépés elé, és felszabadítjuk a kreativitásodat, hogy minden helyzetben könnyedén találj megoldást.

Segítség! Üti a fejét! Mit csináljak?

Hossz: 12 perc

Értsd meg, hogy mivel és hogyan tudsz segíteni ilyenkor a gyereknek. Láss tisztán, hogy mekkora a veszély, és használd a 3+1 lépéses dackezelő programot. Így sokkal kevesebbszer kell átélnetek ezt a nehéz helyzetet, és sokkal könnyebb is lesz a helyzet, amikor benne vagytok.

Szabad játék – a lélegzetvételnyi pihenés az egész családnak

Hossz: 15 perc

Mi az, hogy szabad a játék, és hogyan biztosíthatom a gyereknek? Egyáltalán mit neki a szabad játék? És mit ad nekünk, szülőknek? A szabad játékkal az egyik leghatékonyabb eszköz kerül a kezedbe a dac csökkentésére és a gyerek fejlesztésére egyaránt. Legyen sokkal könnyebb az életetek azzal, hogy felszabadítod a gyerek számára a játékkal töltött időt!

Miért nem tudom megbeszélni vele?

Hossz: 15 perc

Magyarázzuk a helyzetet a gyereknek, toljuk a dumát. Mi ezzel a baj? Értsd meg, hogy mi a különbség a gyerek világa és a mi, felnőtt világunk között. Láss rá, hogy mikor és hogyan fog majd megérkezni a gyerek gondolkodása a mi, felnőttes világunkba. Sok-sok energiát spórolhatsz ezzel magadnak, és megelőzöl egy csomó hisztit.

Meddig tart a dackorszak?

Hossz: 16 perc

A dackorszak lecseng, a hátunk mögött marad. Milyen dinamikával cseng le? Meddig kell vágni a centit? És mi lehet a mögött, ha még ezen a koron túl is dacos a gyerekem? Mit tegyek ilyenkor, hogy mi is túl legyünk rajta?