Mozgásfejlődés — mit kell tudnia a babámnak? 1. rész: A születéstől a forgásokig

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

Szakértők

Ónodi Ágnes, szabad mozgás szakértő és hordozási tanácsadó, valamint Zagyi Linda konduktor, korai fejlesztéssel foglalkozó szakember. Beszélgetőtárs: Kalmár Szandi.


Mit kapsz a tanfolyamon?

  • Bizonytalan vagy, hogy a babád mozgásfejlődése megfelelően halad-e?
  • Szeretnél hatékony, otthoni és ingyenes eszközt kapni a kezedbe a babád mozgásfejlesztéséhez?
  • Nyugis hétköznapokra vágysz, amikben átadhatod magad annak, hogy milyen ügyesen mozog a babád?

Ehhez segít hozzá a tanfolyamon kapott tudás. Egyszerű és logikus, mégis a kultúránkban meglehetősen ismeretlen információkhoz és összefüggésekhez jutsz itt hozzá. Amik valóban a tieid lesznek, hiszen a tanfolyam anyagában olyan látványos videókat látsz a babák mozgásáról, amik Ónodi Ági szemléletes, magával ragadó kommentárjai után garantáltan elkísérnek a mindennapokban.

Megtudod, hogy

  • mi a szabad mozgás,
  • mikor van rá szükség és mikor nem.
  • Mit ad a gyerekednek rövid és hosszútávon,
  • és mit ad neked, ha biztosítod neki a szabad mozgást.
  • Kézzelfogható, hétköznapi példákat és instrukciókat kapsz a megvalósításhoz.

Tovább is van…

Tanfolyamunk 1. részéből megismered a szabad mozgás szemléletét és végigkövetjük a mozgásfejlődést és a mozgásfejlődés szempontjából kritikus helyzeteket a születéstől a forgásokig. A történet természetesen itt nem áll meg, sőt, itt robban be a mozgásfejlődés csak igazán! Folytasd hát a tanulást a tanfolyam 2. részével, amiben a kúszástól a stabil járásig követjük végig a napról napra ügyesedő gyerekünket!

Leckék

Érik a cseresznye! De ennek mi köze a mozgásfejlődéshez?

Ingyenes Előzetes

Hossz: 9 perc

  Amikor a mozgásfejlődéséért izgulunk, akkor valójában mit féltünk? Értsd meg az összefüggést a mozgásfejlődés és az idegrendszer érése között. Legyen előtted is világos, hogy hogyan zajlik ez a folyamat. Így nem kell fölöslegesen izgulnod a mozgásfejlődésen, viszont kezedbe veheted azokat a döntéseket, amik számítanak! Mozgásfejlődés — mit kell tudnia a babámnak? A születéstől a […]

Honnan tudom, hogy nem akadályozom a babát a szabad mozgásban?

Hossz: 17 perc

Otthonos a startpozíció? Végig tudja vinni a mozdulatot? Megtapasztalja a mozgásának a következményeit? Értsd meg a szabad mozgás kritériumait a szemléletes példákon keresztül. Mozgásfejlődés — mit kell tudnia a babámnak? A születéstől a stabil járásig (1-2. rész együtt) + ajándék esettanulmány!

A mozgásfejlődés olyan, mint a palacsintatorta

Hossz: 11 perc

Hogyan segítenek a babák mozgásáról készült videó felvételek, hogy olyan magabiztos legyél, mint a rutinos, sokgyerekes szülők? Értsd meg, hogy mi zajlik, amikor a baba ott tart a mozgásról, ahol éppen tart, és látni fogod a jövőt! Mozgásfejlődés — mit kell tudnia a babámnak? A születéstől a stabil járásig (1-2. rész együtt) + ajándék esettanulmány!

Mozgásfejlődés fázistól fázisra – mit csinál az újszülött?

Hossz: 14 perc

Videózunk végre, és meglátjuk, hogy mit csinál a baba, amikor „még nem csinál semmit”. A diffúz mozgás, a befelé forduló figyelem, a hatalmas fejemelések, és az első fej beverések nyomában. Nézd meg akkor is, ha ti már előrébb tartotok, mert ez a kiindulópont mindennek az alapja! Mozgásfejlődés — mit kell tudnia a babámnak? A születéstől […]

Tegyem hasra a babám?

Hossz: 17 perc

Mi történik a babával, amikor hasra tesszük? Hasra kell tenni? És ha az enyém sír hason? Hallgasd meg a leckét, és ígérem, könnyebb lesz az életetek!

Mi a baj a játszószőnyeggel?

Hossz: 13 perc

A játszőnyeg, és a baba fölé lógatott játékok meglepően hatékonyan akadályozzák a szabad mozgást? Hogyan és miért? És mit csinálj, hogy ez nektek ne okozzon problémát? A válaszokat ebben a leckében találod.

Milyen ruházat támogatja a szabad mozgást?

Hossz: 20 perc

Bámulatos videókat láthatsz arról, mennyire meghatározza a mozgást az, hogy milyen ruha van a babán. Megmutatjuk, hogyan válassz babaruhát: kis figyelmesség tőled – hatalmas támogatás a mozgásfejlődésben! Ruházat babáknak! Neked állítottuk össze.  Mozgásfejlődés — mit kell tudnia a babámnak? 2. rész: A forgásoktól a stabil járásig