Ne legyél házisárkány! Avagy mitől sárkányosodunk el otthon a gyerekekkel és mit tegyél, hogy rendezett környezetben derűsen éljetek.

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

Leckék

Mi az értelme a házimunkának? 1. rész

Hossz: 16 perc

  Szakíts vele, hogy a te legyél a házimunkáért. Legyen a házimunka érted! Szolgálhat téged a házimunka eredménye: a rendezett tér, a tápláló étel. Szolgálhat téged maga az út: van olyan, hogy a házimunka folyamata maga összerendez minket. …és mielőtt a többi értelmét is körüljárnánk, azzal kényeztetjük magyunkat, hogy megtanulunk kilépni a robotpilóta üzemmódból.

Mi az értelme a házimunkának? 2. rész – A szabad játék

Hossz: 14 perc

  Mi az a szabad játék? Mire jó? És mi a köze a házimunkának a szabad játékhoz? Ha megérted ezeket az összefüggéseket, sokkal könnyebb lesz az életed kisgyerekkel. Közben megtaláljuk a házimunka újabb, kisgyerekes célját is, és azt is körüljárjuk, hogy mitől és hogyan kapcsolódik be a kisgyerek a házimunkában.

Bonus videó: Szabad játék – lélegzetvételnyi pihenés az egész családnak

Hossz: 15 perc

  Mi az, hogy szabad a játék, és hogyan biztosíthatom a gyereknek? Egyáltalán mit ad neki a szabad játék? És mit ad nekünk, szülőknek? A szabad játékkal az egyik leghatékonyabb eszköz kerül a kezedbe a dac csökkentésére és a gyerek fejlesztésére egyaránt. Legyen sokkal könnyebb az életetek azzal, hogy felszabadítod a gyerek számára a játékkal […]