Hasaltatás webinárium

6.800 Ft

Nagyon örülök, hogy ha megnézed a hasaltatás webináriumot!
A webináriumon több mint 60 percben körüljárjuk, hogy kell-e hasra tenni a babát, amikor ébren van és leteszed – ahogyan azt oly’ sokan javasolják -, vagy igaza van annak a rengeteg babának, aki ordít ebben a helyzetben, hogy nem akarja ezt. Ahhoz, hogy eldönthesd ezt a kérdést a magatok számára, szigorúan a tudomány nyomvonalán haladunk, és ragaszkodunk ahhoz is, hogy használjuk a józan eszünket és higgyünk a hétköznapi tapasztalatainknak.

Jó volt, hogy közben is azonnal megválaszoltad azokat a kételyeket,

amik ilyenkor felmerülhetnek az anyákban, cáfoltad azt, amit a legtöbb helyen olvashatnak. Nekem különösen érdekes volt a történelmi kitekintés, a kontextusba helyezés jól megvilágítja, hogy miért nem ez az általános gyakorlat. Jó, hogy arra is kitértél, hogy mi van, ha valaki babája meg pont szeret hason lenni. Meg hát, amit szeretek minden tanításodban /tanításotokban a Hordozóháznál, hogy nem egy nagy igazságot mondtok, hanem segítetek megvilágítani a témákat úgy, hogy annak hatására meg tudjon erősödni az anyai belső hang.

Gyöngyvér

Azért vettem részt a webináriumon így “veteránként”, mert egyrészt sosem árt a tudásnak, ha kicsit frissítve van, másrészt megerősítésként is. Jön a drága védő nénim és egyből kérdezgeti, hogy “Na és a Bálintka tartja a fejét, ha hason van?”… én meg mondom, hogy igen, de valójában nem tudom, mert nem hasaltatom. Mert érzem, tudom, hogy neki nem jó/nincs rá szüksége. A gyerekorvos szintén ezzel jön, hogy ugye Bálintka naponta legalább 20 percet van hason? Hát nincs. Szerintem kéne egy kifejezetten szakmabeli embereknek tartott webinárium is, ahol nekik is elmondod, hogy nem kell hasra tenni a gyereket, az ő tudásuknak sem ártana egy update. Lili sem volt hason soha, amíg ő maga nem fordult hasra, mégis minden mozgás jött utána magától szépen. Hála a szabad mozgásnak, a mai napig gyönyörűen mozog, ügyesen egyensúlyoz és a finommotorikája is szuper. (Persze elfogult vagyok, de látom a különbségeket gyerek és gyerek között, akár családon belül is) Szóval visszatérve, jó volt felidézni az 5 éve hallottakat és megerősített benne, hogy jól csináljuk. Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem! 

Alexandra

Szuper jó volt a webinárium, nagyon tetszik, hogy így körüljártad, hogy miért nem kell hasaltatni. (Amit én eddig is tudtam, mert amikor az első gyerekünk 3 hónapos volt, akkor találtalak meg Téged és Szandit.) Most a második babának 6 hetes. Így jó volt újra ilyen intenzíven átismételni, miért nem kell hasaltatni, hogy elszántan képviselhessem újra a babám érdekeit azokkal szemben, akik hasaltatnák. Minden védőnőnek és gyerekorvosnak kötelező tananyag kéne legyen, hogy ne az első kérdéseik között legyen a “hogy megy a hasalás?” Ez nekem mindig olyan kellemetlen téma, emiatt nem is szeretem, ha jön a védőnő. A 6 hetes babám pedig máris nagyon ügyesen tartja a fejét, és hason is kiválóan tudja felemelni és egyik oldalról a másikra fordítani. (Ezt csak azért tudom, mert hason alszik) 😊

Rita

Nagyon jó volt az előadás.

 

Már a második gyermekkel tartok veled. Mindkét gyermeknéllátványosvolt, hogy teljesen felesleges hasra tennemmert karba véve, hordozó kendőben tartották a fejüket és látszik, hogy erősek. A nagy lányom azonnal sírt ahogy hasra került innen gondoltam, hogy ez így biztos nem normális és ösztönösen éreztem, hogy az amitől egy gyerek üvölt nem fog a javára válni így el kezdtem keresni és rád találtam. 4 hónaposan kezdet el forogni, természetesen ha hátról hasra. Aztán mivel azt hittük jót teszünk bekerült egy „tornázó” alá (amiről játékok lógnak le) és le is állt a forgással. Mondtad, hogy biztosan ez miatt volt így elraktuk nem használatuk, többet és a forgás újra megindult. Onnantól, igyekeztünka szabad mozgás szellemébe nevelni. 5 évvel később most a fiamnál is természetes ez az út. A nagy lánynak nagyon jó a finommotorikus mozgása már egészen piciként is így volt. Nagyon kreatív. Erős és hajlékony ésjól tud esni, nem éri nagy ütés. Jól mászik falra, sziklára, fára és mindenre. A mostani előadáson azért vettem részt mert érdekeltek a kutatások Szeretek tisztában lenni a miértekkel így még magabiztosabban tudok kiállni mellette. Úgy gondolom, hogy a szabad mozgás a gyermekek természetes közege és bízom benne, hogy ez egyre több emberhez eljut, hogya bizonytalan szülőket ne tudják megtéveszteni. Nagyon jól építed fel az előadást mert látszik, hogy nem meggyőzni akarod az embereket hanem gondolkodásra sarkallod őket, tényeket, kutatásokat eléjük tárva. Köszönöm a sok hasznos információt és segítséget.