Mind a kettő jó

Egyik sem árt, és mindkettő beválhat. Mást tud a két eszköz. Amiben megegyeznek: mind a kettőt kormányozni kell. A triciklihez pedálozni kell tudni még ezen kívül, a futóbringához egyensúlyozni.


A trikcikliben én nagyon szeretem

…azt, hogy nem lehet vele nagyon gyorsan menni. A gyerekkel haladást megkönnyíti, ezért segíti a szülői létet, de könnyű a biztonságról gondoskodni az úton.

Szeretem benne azt is, hogy valójában mást tud, mint a bicikli. Például lehet vele tolatni és Y-megfordulni, mint egy autóval. Ezért ha megfelelő minőségűt és méretűt veszel, akkor nemcsak megelőzi a biciklit, hanem a biciklizni tudás után még évekig, akár iskolás korig is jó játék lehet! Amikor a gyerek már bringával közlekedik, játéknak még mindig előveszi a triciklit. Ha tényleg masszív darab, akkor szuperül játszhatnak vele kettesben a testvérek is!


Jó, ha tudod, hogy a biciklizni tudához nem kell futóbringa

…sem pótkerék, sem seprűnyél! Csak adj a gyereknek egy méretben megfelelő kétkerekűt, és addig fog vele próbálkozni, amíg menni fog. Ha volt előtte triciklije, az segít, mert begyakorolja vele a pedálozást és a kormányzást. Ha volt futóbiciklije, az is segít, mert begyakorolja az egyensúlyozást és a kormányzást. De nem kell egyik sem, és tanítani sem kell.

Még millió szempont merülhet fel a családotok egyéni helyzetétől és megélésétől függően. Válaszd bátran azt, amelyik összességében a vonzóbb nektek!