Nehéz helyzetben vagy éppen szülőként?

Biztos lehetsz benne, hogy a többi szülő is ismeri, milyen így lenni. Mert talán volt már ugyanebben a helyzetben. Vagy ennek egy variációjában. Vagy más helyzetben élt át hasonló érzéseket, amiket te most ebben a helyzetben átélsz. Ilyen (is) szülőnek lenni, ez a szülőség része.


Nem vagy egyedül

Lásd most azt a hatalmas szülői közösséget, amiben benne vagy azáltal, hogy ebben a nehéz helyzetben vagy ezekkel a nehéz érzésekkel. Lásd a sok-sok szülőt az egész országban és szerte a bolygónkon. Láss minket együtt, mintha egy tábortűz körül ülnénk körben. Képzeletben nyújtsd ki a kezedeidet a melletted ülőknek, és lásd, ahogy mind így teszünk: megfogjuk egymás kezét, együttérzéssel.

Együtt vagyunk ebben. Nem vagy egyedül.


Elég vagy

Elég, amit teszel – akkor is, ha elvégzetlen marad akárhány feladat is!
Elég, amid van – bármennyi is az.
Elég vagy.

Vegyél egy nagy lélegzetet: mélyen be, hosszan ki. És mantrázd, ahányszor csak jól esik, a nap során bármikor:

Elég, amit teszek.
Elég, amim van.
Elég vagyok.
Nem vagyok egyedül.


Nem bolondság ilyet csinálni?!

Eleinte furcsa, mert szokatlan. Szokatlan, mert nem így, nem ebben a támogatásban nőttünk föl. Úgy nőttünk föl, hogy az teljesen megszokott, és ezért normálisnak tekintett, hogy páratlanul keményen csepüljük és ostorozzuk magunkat. De nem ez a normális. A normális az, ha támogatjuk magunkat belülről.

Ne dőlj be! A megszokott nem feltétlenül normális. A furcsa nem feltétlenül bolondság. Például ebben a helyzetben a szokatlan a normális, mert az az életet támogató hozzáállás. Add át magad bátran a saját belső támogatásodnak!