🥱 Nem csoda, hogy azt várjuk a babánktól, hogy ne 5x keljen csak 2x, hogy ne óránként szopizzon, csak 3 óránként, és hogy le lehessen tenni, hogy egyedül aludjon.

👉 Egyrészt a mai világban minden gombnyomásra működik. Mindent beállítunk és megy. Csak rajtunk múlik. Nálunk a kontroll. Legalábbis azt hisszük…

🌍 És a környezetünk is azt sugallja, hogy a babákat is szépen be lehet állítani, lehet szabályozni, csak nekünk kell ügyesnek lennünk és úgy fognak működni, mint a mosógép. És azt is rendületlenül sugallja a környezetünk, hogy a babáknak is éppen ez jó, meg kell őket rendszabályozni, ez az egészséges nekik. Csak „be kell programozni” és kész. Vigyázni kell, hogy el ne rontsd. És persze vannak babák, akik hang nélkül alkalmazkodnak. És lám a szomszéd baba is alszik éjjel és nappal is le lehet tenni.

👉 És persze rohadt fáradtak is vagyunk. Egyedül nyomjuk heti hét nap, napi 24 órában. És nincs szabadnap. Éveken át. 😭 Persze, hogy azt szeretnénk, hogy csak 2x keljen és nappal a kiságyban aludjon 2 órát!

🔧 De a baba nem automata mosógép.

📖 Nincs hozzá instrukció vagy kézikönyv, ami alapján el lehetne érni a kívánt hatást.

⚙ Nem lehet precízen beállítani.

📋 Nincs recept.

DE! jó hír, hogy nem lehet elrontani és rosszul csinálni sem! Ha ezt elfogadod és belátod, sokkal könnyebb jó megoldásokhoz jutni az életetekben hiszen vannak bizonyos tényezők, amik befolyásolhatják, hogy hányszor kel, hogy alszik és ezt jó tisztán látni és rendbe rakni (tanácsadáson pl.)

Ilyen a:

➡ napirend

➡ az alvóhely

➡ az alvás körülmények

🪄 Tehát nincs csodaszer és nincsen 👶 két egyforma baba. Ami működik a szomszédban, neked valószínű pont nem fog.

🧩 Optimalizálni viszont fontos, hogy neked is bírhatóak legyenek a napok.

Ebben segíthetnek a szülői tréningeken és a tanácsadás.