A mozgásfejlődést az idegrendszer irányítja

Amikor a mozgásfejlődésről gondolkodunk vagy a mozgásfejlődésért izgulunk, akkor a kérdés valójában az: minden rendben van az idegrendszerrel?

Az idegrendszer azonban nemcsak a mozgásfejlődést irányítja, hanem sok minden mást is, amik sokkal gyorsabban fejlődnek, mint a nagymozgások. Ezért az első időkben sokkal informatívabb ezeket figyelnünk.


Járj utána!

Vannak jelek, amik a korai időben is megmutatják, hogy jól fejlődik-e a baba, az idegrendszer fejlődésének egészen korán a tanúi lehetünk. Mik ezek a jelek, mit figyelj a babádon? Olvasd végig ezt a cikksorozatot, nézd meg a bennük levő videókat:

Ha azt látod, hogy ezen videóknak és az alattuk levő leírásoknak megfelelően fejlődik a babád, akkor nyugodt lehetsz az idegrendszere felől.


Ha mindezek után kétely merül föl benned

Ha nem teljesen egyértelmű, hogy minden rendben van a babád figyelmével, fej- és kézhasználatával, akkor vidd el a babádat fejlődésneurológushoz. Ha minden rendben van, és fölöslegese aggódsz, ő megnyugtat.

Ha pedig mégis valami probléma van az idegrendszerrel, akkor fontos, hogy segítséget kapjon a babád, hogy a lehető legjobban fejlődjön. Ehhez a segítséghez pedig az első lépés a pontos diagnózis és az eltérés valószínűsíthető okának beazonosítása. Terápia csak ez után következhet!


Ha minden rendben van az idegrendszerrel

…akkor a fejlődés a babádban tökéletesen zajlik. Neked nincs más dolgod, mint arról gondoskodni, hogy a belülről tökéletes fejlődést kívülről se akadályozza semmi. Ezt hívjuk szabad mozgásnak.

A szabad mozgást biztosítani egyrészt nagyon könnyű, mert egyszerű dolgokról beszélünk, amik a te életedet is könnyeddé és szabaddá teszik.

Másrészt pedig nehéz, mert a kultúránk át van itatva a szabad mozgást akadályozó csecsemőgondozási szokásokkal. Nézd meg az online videótanfolyamunkat, hogy tisztán láss, mik ezek a kerülendő szokások, és hogyan tudod védeni a babád szabad mozgását, és gondoskodni ezzel a tökéletes fejlődésről!