Tanácsadás telefonon/online

Kalmár Szandi

alvásszakértő

Akár a babádnak van alvásproblémája, akár neked, mindenki szükségleteit figyelembe véve alakítunk ki hatékony megoldástervet. Nem csak megmondom a tutit, együtt gondolkodom veled a számotokra legjobb megoldáson.

Ára: 24.900.- Ft [30p]

“Követem a megbeszélteket, azóta már volt egyben 5 órás alvása is a gyermekemnek :-). Az eddigi 2 óránkénti kelések után csodaként éltem meg.”

Melinda

Bemutatkozom

Jó alvó baba volt

Két gyerekem van: Lili 2007 nyarán született, Sári pedig 2012-ben. Lili attól fogva, hogy hazahoztuk a kórházból órára szopizott, le volt téve a kiságyba amikor csak lehetett és az éjszakák nagy részét alvással töltötte, a saját szobájában. Örült ennek a gyermekorvos, a védőnő, a nagymama, még a szomszéd néni is. Csak én nem tudtam örülni!


Szenvedtem, abban a hitben, hogy jót teszek neki

A hosszú szopiszünettől folyton begyulladt a mellem, órákon át ültem a konyhában, és fejtem. Nagyon nehezen tudtuk kihúzni az időt két szoptatás között, kínszenvedés volt minden óra. Éjjel pedig, ha végre ágyban lehettem, azon morfondíroztam, hogy ha én magam nem szívesen alszom egyedül, akkor a pár hónapos babámnak vajon miért kell? Szenvedtem, abban a hitben, hogy jót teszek neki. Mert így majd megtanulja, hogy szopizni időre, aludni-ellenni egyedül kell. Annak ellenére, hogy én sem így csinálom! Mert én még így negyvenen túl is van, hogy gyakrabban, van, hogy ritkábban eszem; társaságban szeretek lenni nappal, és a párommal együtt szeretek aludni éjjel.

Csak dőlj hátra!

Bármikor, bárhonnan elérhető online tudástár!
Szerezd meg az információkat és a tippeket videósorozataimból, aminek a segítségével biztosan előre tudtok lépni és megoldást találsz a problémátokra.

Miért nem alszik?

Megbízható, tudományos információk a kisbabák és nagyobb gyerekek alvásáról, altatásáról,
amit minden szülőnek tudni kell!

Alvásproblémák 0-6 hónapos korig

Nem alszik? Felcserélte a nappalt az éjszakával? Kell-e a légzésfigyelő? Nem lehet letenni? Napirend sincs? Büfiztetés egy rémálom? Félsz, hogy refluxos, mert sokat bukik? +BONUS videó: Hogy fejlődik a baba?

Alvásproblémák 6-24 hónapos korig

Gyakran ébred éjjel? Adjál-e cumit? Szoktasd le? Legyen szundikendő, alvóka? Rövideket alszik? +BONUS videó: A mozgásfejlődés

Alvásproblémák 2 éves kor fölött

Mi lesz a bölcsiben alváskor? És az oviban? És mit tegyek, hogy gyorsabban elaludjon este? És ha még mindig cicin/cumisüvegen alszik el az baj? +BONUS videó: A dackroszak

„Rengeteg hasznos információt hallottam és a legfőbb üzenet számomra, hogy minden rendben van nálunk úgy, ahogy van. Normálisak a folyamatok, amiken átmegyünk, mások is vannak hasonló helyzetben és idővel változnak a babák. Az elfogadás is az egyik dolog, amire a szülői lét tanít engem. Még egyszer köszönöm!”

Tamara

Abban segítek, hogy minden család megtalálja a maga útját.

  • meghallgatom a te és a családod igényeit;
  • teljesen rád hangolódok, megértem, és átérzem azt, amiben vagy;
  • megkapsz minden információt, ami hiányzik nektek a tisztánlátáshoz;
  • meghallod a saját belső hangodat az igényeitekről, szempontjaitokról, prioritásokról;
  • előkerül minden ötlet, tipp, ami a segítségetekre lehet.

“Mègegyszer köszönöm a tanàcsadàst! A mòdszereket jòl tudjuk alkalmazni. Az èjszaka ìgy sokkal jobban telik.”

Anna

Blog

Éjszakai fény

Éjszakai fény

 Az alvás minőséget nagyban befolyásolja a fény. Érdemes teljes sötétben aludni. Még az utcáról beszűrődő fény is olyan, mintha 2 gyertya égne folyamatosan, olyan erős lux fényerő ér minket. Függöny, redőny - mindent érdemes bevetni.  Érdemes az éjszakai fényeket...

⏰ Óraátállítás: így készülj fel!

⏰ Óraátállítás: így készülj fel!

Visszatérünk a „téli” időszámításra, 2023. október 29-én, vasárnap hajnali 3 óráról 2 órára állítjuk az órákat. Az óraátállítást nem nagyon várjuk, sokan aggódnak miatta és ilyenkor mindig megnő az alvás/altatás csoportban azoknak a kérdéseknek a száma, hogy mit...

Nagyon későn alszik el a baba, a nagyobb gyerek?

Nagyon későn alszik el a baba, a nagyobb gyerek?

A bioritmus, vagyis az éjszakák és nappalok váltakozásának rendszere úgy működik, hogy este egy hormonkoktél indul el bennünk a sötétedés, naplemente hatására, ami felkészít bennünket arra, hogy éjszaka jön és ennek nagy részét alvással töltjük. Hajnalban...

receptem a következő

Veszünk alapanyagként:

sok tudást és tapasztalatot a babákról, a kisgyerekekről alvás/altatás és mindenféle más témában, valamint a család működéséről;
nyitott szívet és fület: sok-sok empátiát és értő figyelmet;
kreativitást és szabad együttgondolkodást.

Vélemények

Szia Szandi,

Megnyugtattál, rendkívül hálás vagyok a segítségért!!!!! Nagyon szépen köszönöm!

B.Z.

„Szia Szandi,
ismét rengeteget segítettél, nagyon köszönöm! Belegondolva tök evidens minden, mégis olyan könnyen elvisz egy-egy vihar a helyes útról!”

Ö.R.

Nem árulok csodaszert!
Nincsen megoldáscsomag!

Nem véletlenül. Azért nincs, mert hiszünk benne, hogy ahány család, annyi megoldás, és csak te találhatod meg a tiéteket. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem számíthatsz ránk! Ott vagyunk veled, melletted. Sőt! Belülről ismerjük a vívódásaidat, ezért tudunk veled menni, tudunk téged kísérni az úton. Közben segítünk tisztán látni a szempontjaidat és a helyzetedben releváns információkat. Ötleteket, tippeket is adunk a megoldásra, hogy ne neked kelljen föltalálni a spanyolviaszt, amikor a megoldás után tapogatózol. A megvalósításban, természetesen, teljesen szabad vagy, és arra megyünk tovább, amerre te szeretnél.

Ne hidd el,

amit mondok!

Persze, a gyerekorvosnak meg a szomszéd néninek se! Hiszek benne, hogy ha nyitott szívvel hallgatsz (bárkit is), és engeded átáramolni magadon az adott információt, akkor érezni fogod, hogy milyen nektek az adott tanács, információ. Hogy az elhangzottakból mi a jó nektek, mit érdemes kipróbálni és főleg megtartani a ti egyéni helyzetetekben.

Tanácsadás telefonon/online